Účetní, daňové, právní a jiné náležitosti projektu taneční školy - Šubrtová, Lenka (2014)
Bakalářská práce seznamuje s povinnostmi a náležitostmi začínajícího podnikatele v uměleckém odvětví. Přináší informace o tom, co všechno podnikání obnáší, o výběru právní formy podnikání, o registraci k příslušným daním, o tom, jak správně vést účetnictví a v neposlední řadě zmiňuje další povinnosti, se kterými se může začínající podnikatel v tomto odvětví setkat (uzavírání pracovního poměru, autorské poplatky). Dále se zabývá Novým občanských zákoníkem a Zákonem o obchodních korporacích, které jsou účinné od 1. 1. 2014 a plně nahrazují občanský a obchodní zákoník, v souvislosti se změnami v podnikání. Tato práce je primárně zaměřena na podnikání v tanci, ale zabývá se obecnou problematikou, se kterou se setkává většina začínajících podnikatelů.