Účetní, daňové, právní a jiné náležitosti projektu taneční školy - Šubrtová, Lenka; Svitlík, Jan, 1987-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce seznamuje s povinnostmi a náležitostmi začínajícího podnikatele v uměleckém odvětví. Přináší informace o tom, co všechno podnikání obnáší, o výběru právní formy podnikání, o registraci k příslušným daním, o tom, jak správně vést účetnictví a v neposlední řadě zmiňuje další povinnosti, se kterými se může začínající podnikatel v tomto odvětví setkat (uzavírání pracovního poměru, autorské poplatky). Dále se zabývá Novým občanských zákoníkem a Zákonem o obchodních korporacích, které jsou účinné od 1. 1. 2014 a plně nahrazují občanský a obchodní zákoník, v souvislosti se změnami v podnikání. Tato práce je primárně zaměřena na podnikání v tanci, ale zabývá se obecnou problematikou, se kterou se setkává většina začínajících podnikatelů.
Vedoucí práce: Jan Svitlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses