Komparatívna analýza stavu a vývoja súkromného a verejného vysokého školstva na Slovensku - Pulcová, Petra (2014)
Cieľom práce je popísať súčasný systém vysokého školstva na Slovensku a spôsob rozpisu dotácií pre verejné vysoké školy, pričom som sa zamerala na komparáciu niektorých charakteristík so systémom v Českej republike. Úvodná časť práce je venovaná historickému vývoju a popisu súčasného stavu vysokého školstva na Slovensku. Následne sa venujem podrobnému popisu rozpisu dotácie na akreditované študijné programy a záverečná časť je venovaná analýze koeficientu odboru a koeficientu uplatniteľnosti absolventov. Pomocou použitých postupov a nástrojov som dospela k záveru, že rôzne spôsoby kvantifikácie výkonu vysokých škôl, aj napriek tomu, že vychádzajú z rovnakých charakteristík, dochádzajú k rôznym výsledkom pre danú vysokú školu.