Analýza trhu IaaS - Dušek, Michal; Matuštík, Ondřej; Böhmová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce se zaměřuje na cloud computing, jenž se v posledních letech stal technologický trendem a možností jak používat IT služby. Stále rozrůstající se nabídka cloudových služeb přináší nové způsoby pro organizace jak efektivně využívat zdroje. Hlavním cílem práce je analýza trhu Infrastructure as a service, provedená ve formě srovnání vybraných poskytovatelů veřejných IaaS cloudů na základě vícekriteriálního rozhodování. Pro účely analýzy jsou stanovena vhodně kategorizovaná kritéria, na jejichž základě je provedeno porovnání poskytovatelů. Dílčími cíly teoretické části je definice cloud computingu a jeho členění, popis silných a slabých stránek, charakteristika stavu trhu IaaS. Přínosem je aktuální srovnání poskytovatelů IaaS při zohlednění stanovených kritérií.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses