Výukový účetní informační systém - Chmelíček, Jan (2014)
Práce diskutuje otázku podpory výuky účetnictví prostředky informačních a komunikačních technologií. Osvětluje důvody, proč není tato oblast v České republice (a potažmo v mezinárodním kontextu) uspokojivě řešena a nabízí vlastní variantu tzv. modelového kurzu výuky účetnictví s podporou výpočetní techniky. Nabízí argumentaci pro nutnost podpory modelového kurzu výraznými softwarovými prostředky, které jsou chápany pod souhrnným pojmem výukový účetní informační systém. V druhé části práce zasazuje otázku softwarové podpory do rámce projektového řízení a zodpovídá některé otázky tzv. úvodní studie, přičemž navrhuje, aby projekt byl následně rozpracován v některých dalších studentských pracích.