Výukový účetní informační systém - Chmelíček, Jan; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce diskutuje otázku podpory výuky účetnictví prostředky informačních a komunikačních technologií. Osvětluje důvody, proč není tato oblast v České republice (a potažmo v mezinárodním kontextu) uspokojivě řešena a nabízí vlastní variantu tzv. modelového kurzu výuky účetnictví s podporou výpočetní techniky. Nabízí argumentaci pro nutnost podpory modelového kurzu výraznými softwarovými prostředky, které jsou chápany pod souhrnným pojmem výukový účetní informační systém. V druhé části práce zasazuje otázku softwarové podpory do rámce projektového řízení a zodpovídá některé otázky tzv. úvodní studie, přičemž navrhuje, aby projekt byl následně rozpracován v některých dalších studentských pracích.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses