Integrace entity „cash event“ v systémech Sugar CRM a Adempiere - Růžička, Jan; Kučera, Jan; Chlapek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zabývá integrací systémů SugarCRM a Adempiere v oblasti cash event. Inte-grace je prováděna v prostředí reálné implementace ve společnosti holdingového typu (dále jen Společnost). Cash events v pojetí Společnosti je souhrn předpokládaných plateb a událostí s nimi spojených, které se váží ke konkrétnímu projektu. Společnost využívá Open Source Software v oblastech ERP, CRM, MIS a ECM. Cílem je analyzovat obecné mož-nosti a způsob integrace a navrhnout architekturu řešení integrace systémů Adempiere a SugarCRM v problémové oblasti. Je preferováno řešení pomocí prostředků Open Source Software, které společnost upřednostňuje. Vybraný způsob řešení realizovat včetně případ-né volby vhodného softwaru a ověřit navržené řešení v praxi. Ve druhé kapitole se v práci zaměřuji na vymezení základních pojmů OSS a možné licen-cování. V další části uvádím různé přístupy k integraci, jejich výhody a nevýhody. Dále jsou na základě požadavků Společnosti stanovena kritéria volby vhodného přístupu k integraci. Podle integračních možností obou systémů je zvolen způsob, který nevíce vy-hovuje řešenému problému. Dále je proveden výběr zástupců OSS integračních nástrojů vhodných pro nasazení ve výše uvedené oblasti. V praktické části se zabývám integrací entity "cash event" v systémech SugarCRM a Adempiere zvolenou technologií. Dále vysvětluji business proces cash event, provádím analýzu potřebného rozšíření datových struktur v obou systémech a navázání událostí na procesy v Adempiere a Sugar CRM. Hlavním přínosem práce je zmapování možností integrací systémů Sugar CRM a Adem-piere pro entitu cash event, volba nejvhodnějšího přístupu k integraci, návrh architektury daného řešení a ověření v praxi.
Vedoucí práce: Jan Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses