Návrh databáze pro antropologické oddělení Národního muzea - Velemínský, Filip (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou, návrhem a implementací databáze pro antropologické oddělení Národního muzea v Praze. Cílem práce je navrhnout komplexní databázové řešení, které obsahuje analýzu potřeb tohoto oddělení, návrh konceptuálního a fyzického modelu databáze, vytvoření aplikace v programu MS Access a ověření správnosti na testovacích datech. Databáze je navržena na základě konzultací se zaměstnanci, kteří mi pomáhali v objasnění dané problematiky, a tak je databáze upravena podle jejich požadavků. Komplexní databázové řešení v budoucnu umožní zaměstnancům antropologického oddělení vyšší kontrolu nad sbírkami a efektivnější práci s nimi.