Praktické využití jazyka HTML 5 a CSS 3. - Chval, Martin; Pinkas, Otakar, 1942-; Chudán, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Téma této bakalářské práce jsou standardy HTML5 a CSS3. Obě tyto specifikace jsou v současnosti stále vyvíjeny a prodělávají změny. Cílem práce je prozkoumat současný stav těchto specifikací, jejich podporu v desktopových a mobilních prohlížečích a otestovat jejich novinky v praktické části práce. Práce je rozdělena do několika kapitol. Teoretické kapitoly se věnují historii obou specifikací, popisem některých nových prvků a vlastností a jsou zakončeny tabulkami s daty o podpoře těchto prvků v rozšířených prohlížečích. Část HTML obsahuje informace o novém plánu prací na této specifikaci. Dále práce obsahuje stručnou kapitolu o přítomnosti HTML5 a CSS3 na českém Internetu. Praktická část popisuje návrh a implementaci webu s využitím novinek obou specifikací. Průzkum probíhal porovnáním současných a minulých verzí standardů. Dále bylo provedeno hodnocení jejich podpory na základě dat získaných z Internetu. Nové prvky byly prakticky testovány a část z nich implementována v praktické části práce. Přínosem práce je shrnutí aktuálního stavu specifikací a úrovní jejich podpory mezi prohlížeči. Podpora prvků obou specifikací je stále lepší. To již dnes umožňuje využití jejich výhod, a v blízké budoucnosti by mohla odpadnout část problémů s jejich špatnou podporou ve starších prohlížečích. Obě specifikace obsahují řadu přínosů, které povedou k lepším a přístupnějším webovým stránkám.
Vedoucí práce: Otakar Pinkas
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses