Finanční analýza firmy PRO-BIO, s.r.o. - Březinová, Zuzana (2014)
Tématem této diplomové práce je finanční analýza společnosti PRO-BIO, s.r.o. za období 2008-2012 na základě veřejně dostupných informací. V teoretické části je kladen důraz na vypovídací schopnost účetních výkazů. Následuje samotná finanční analýza vybraného podniku za použití horizontální a vertikální analýzy, poměrových ukazatelů a komplexních ukazatelů finančního zdraví. V rámci hodnocení finanční situace podniku je prováděno také mezipodnikové srovnání s konkurenční firmou.