Fotografia – využitie v prezentácii malej a strednej firmy - Gazdačko, Samuel (2014)
Cieľom bakalárskej práce je poukázanie na chyby vo fotografiách na weboch reštaurácií a vytvorenie návodu ako sa im vyhnúť. Práca sa v teoretickej časti zaoberá porovnaním zlých a dobrých fotografií, ktoré majú byť na web stránkach reštaurácií a podnikov z gastronómie. Taktiež tam sú vymenovaní slávni fotografi, ktorí môžu slúžiť ako inšpirácia pre neznalých. V praktickej časti je vytvorený detailný návod ako správne vytvoriť fotografie jedla a interiéru za minimálne náklady. Návod je rozdelený do preprodukcie, produkcie a post produkcie. Prínos práce spočíva v definovaní chýb, ktorých sa má majiteľ reštauračného podniku vyvarovať a návod pre laikov, ktorý popisuje ako vytvoriť reprezentatívne fotografie jedla a interiéru.