Vývoj úmrtnosti v České republice a v sousedních evropských zemích - Matějková, Karolína; Dotlačilová, Petra; Fučíková, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem bakalářské práce je analyzovat vývoj úmrtnosti v České republice a porovnat ho s vývojem v sousedních zemích od roku 1960 do roku 2012. V první části práce jsou charakterizovány základní ukazatele úmrtnosti a je zde popsán algoritmus výpočtu úmrtnostních tabulek. V druhé části jsou vypočteny úmrtnostní tabulky na základě dat z EUROSTATU a Human Mortality Database. Práce se podrobněji věnuje rozboru kojenecké úmrtnosti a jejího vlivu na střední délku života. Práce je také zaměřena na paradox střední délky života. V závěru práce je provedeno srovnání střední, pravděpodobné a normální délky života.
Vedoucí práce: Petra Dotlačilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses