Daňové aspekty rozdělování zisku - Ivanova, Elena (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou rozdělování zisku z daňového pohledu. Cílem práce je zjistit, jak mohou odlišně nastavené podmínky zdanění rozděleného zisku ovlivňovat daňové zatížení poplatníka. Pro účely dosažení cíle byla provedena komparace vybraných modelových případů rozdělování zisku na základě daňového zatížení poplatníka. Práce se zabývá právní úpravou oblasti rozdělování zisku danou právním řádem České republiky a také právní úpravou pro posouzení této oblasti v mezinárodním kontextu. Práce se věnuje metodám zamezení dvojího zdanění, a to jak na vnitrostátní úrovni, tak i na mezinárodní úrovni.