Didaktická analýza vybraného ekonomického učiva - Herlíková, Eliška; Krpálek, Pavel; Berková, Kateřina, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá didaktickou analýzou učiva z oblasti personalistiky, které je vyučováno na obchodních akademiích v předmětu Ekonomika. První část práce obsahuje teoretický pohled na problematiku didaktické transformace personální činnosti. Nejprve je provedena charakteristika předmětu Ekonomika, analýza obecných cílů a mezipředmětových vztahů, dále zařazení tématu personalistiky do výuky a obvyklý postup didaktické analýzy s přesným popisem jednotlivých bodů tohoto postupu. Druhá část práce je zaměřena na zpracování tématu z pohledu učitele. Přenáší teoretický postup didaktické analýzy do praxe. Je zde navržen konkrétní způsob, jakým lze uvedené učivo interpretovat, aby byly zajištěny co nejlepší výsledky vyučovacího procesu. Analýza se týká výkladu 1. koncentrického okruhu a nabízí především doporučení didaktického zpracování konkrétních vyučovacích jednotek v rámci tématu.
Vedoucí práce: Pavel Krpálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství praktického vyučování v ekonomickém vzdělávání [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses