Marketingová strategie Musical production - Humlová, Jana; Černá, Jitka, 1961-; Jílková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato diplomová práce se zabývá marketingem umění se zaměřením na muzikálová divadla. V teoretické části práce jsou vymezeny pojmy marketingového procesu, přičemž hlavní důraz je kladen na marketingový mix a jeho specifika v oblasti muzikálové produkce. Teoreticky také vymezuje proces marketingových výzkumů. Pro plynulý přechod k praktické části, která se soustřeďuje na konkrétní muzikálovou produkci -- Musical Production, s. r. o., je na závěr teoretické části zmapována současná situace na české muzikálové scéně. Praktická část se tedy věnuje společnosti působící v pražském divadle Hybernia, jejím marketingovým a komunikačním aktivitám. Na základě teoretických východisek je také aplikován marketingový výzkum mezi diváky zmíněné společnosti, který společně s analýzou marketingového mixu a konkurence v závěru slouží jako podklad pro navržení inovací v rámci marketingového mixu.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses