Vyhodnocení dopadů zavedení metodiky PRINCE2 ve vybrané konzultační společnosti - Mošna, Martin (2014)
Předmětem této práce je popis zavedení metodiky projektového řízení ve vybrané konzultační společnosti a vyhodnocení dopadů této metodiky na klíčové faktory úspěchu. Teoretická část se zabývá problematikou zavádění projektového řízení v organizaci a popisuje známé metody a standardy v této oblasti se zaměřením na metodiku PRINCE2, která byla vybrána k implementaci. Teoretická část se dále zabývá principy tvorby modelů systémové dynamiky, na jejichž základě byly vytvořeny modely klíčových faktorů úspěchu společnosti jako nástroje pro vyhodnocení dopadů zavedení metodiky. V praktické části je popsán výchozí stav ve společnosti před zavedením projektu a potom důkladně znázorněn způsob implementace metodiky PRINCE2. Následuje grafické znázornění a popis vytvořených modelů klíčových faktorů úspěchu. V závěru praktické části je pak provedeno samotné vyhodnocení dopadů zavedení metodiky, provedené na základě rozboru vlivů zavedené metodiky na jednotlivé prvky rozpadu modelů.