Návrh a vývoj rozšíření systému Wordpress pro tvorbu multimediálních portfolií - Kabilka, Richard (2014)
Pro kariérní úspěch v kreativním průmyslu je důležitá komunikace v online prostředí. V této práci jsou nejprve prozkoumány základní principy a stavební prvky webového portfolia. Následně je proveden průzkum aktuálních webových trendů v oblasti designu a užitých technologií pro tento typ webových prezentací. Na základě těchto zjištění je navrženo vlastní rozšíření pro systém WordPress a popsán jeho vývoj. Rozšíření řeší snadnou správu multimédií a tvorbu administračního rozhraní k snadnému přizpůsobení vzhledu a nastavení funkcionalit webového portfolia.