Analýza regionálnych rozdielov v nezamestnanosti na Slovensku a ich príčin - Pavlík, Peter (2014)
Diplomová práca je zameraná na zhodnotenie stavu nezamestnanosti v jednotlivých regiónoch Slovenska. Cieľom je prostredníctvom analýzy štruktúry obyvateľstva podľa vzdelania či národnosti, ich ekonomickej aktivity alebo zamestnanosti podľa hospodárskych sektorov, určiť hlavné príčiny výrazných rozdielov vo vykazovanej miere nezamestnanosti medzi ôsmimi krajmi štátu. Práca tiež poskytuje prehľad základných teoretických pojmov súvisiacich s nezamestnanosťou a prehľad o doterajšom makroekonomickom a politickom vývoji na Slovensku.