Analýza regionálnych rozdielov v nezamestnanosti na Slovensku a ich príčin - Pavlík, Peter; Dobrylovský, Jiří, 1961-; Soukup, Jindřich, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práca je zameraná na zhodnotenie stavu nezamestnanosti v jednotlivých regiónoch Slovenska. Cieľom je prostredníctvom analýzy štruktúry obyvateľstva podľa vzdelania či národnosti, ich ekonomickej aktivity alebo zamestnanosti podľa hospodárskych sektorov, určiť hlavné príčiny výrazných rozdielov vo vykazovanej miere nezamestnanosti medzi ôsmimi krajmi štátu. Práca tiež poskytuje prehľad základných teoretických pojmov súvisiacich s nezamestnanosťou a prehľad o doterajšom makroekonomickom a politickom vývoji na Slovensku.
Vedoucí práce: Jiří Dobrylovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses