Webové aplikace a vliv šifrování na jejich rychlost - Podavka, Jan; Veber, Jaromír; Klíma, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato bakalářská práce řeší otázku, jaký vliv má šifrování dat na webových stránkách na velikost databáze a reakci systému. Tato otázka je řešena pomocí testování šifrovacích metod na systému Raspberry Pi. Práce v teoretické části popisuje šifrovací algoritmy. Dále popisuje, jakým způsobem zabezpečit web, kde použít šifrování na webu a jaké použít. Praktická část je zaměřena na vliv šifrování na systém. Výsledkem je zhodnocení rychlosti algoritmů v různých situacích a také porovnání velikosti databáze s šifrovanými a nešifrovanými daty.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses