Změny hodnoty aktiv podle IFRS - Procházka, Michal (2014)
Předmětem této diplomové práce je problematika ocenění aktiv a změn v tomto ocenění v rámci Mezinárodních standardů účetního výkaznictví s bližším zaměřením na testy snížení hodnoty dle IAS 36 -- Snížení hodnoty aktiv. Na začátku práce jsou obecně definována aktiva a možnosti jejich ocenění a to jak k datu jejich pořízení, tak i ke konci účetního období. Hlavní část práce se pak věnuje samotným testům na snížení hodnoty aktiv a jejich skupin. Je zde popsáno kdy musejí být impairment testy prováděny, jak se určí velikost ztráty ze snížení hodnoty, i jaké jsou možnosti zrušení této ztráty. V samotném závěru je rozebrán impairment test skutečné účetní jednotky.