Změny hodnoty aktiv podle IFRS - Procházka, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem této diplomové práce je problematika ocenění aktiv a změn v tomto ocenění v rámci Mezinárodních standardů účetního výkaznictví s bližším zaměřením na testy snížení hodnoty dle IAS 36 -- Snížení hodnoty aktiv. Na začátku práce jsou obecně definována aktiva a možnosti jejich ocenění a to jak k datu jejich pořízení, tak i ke konci účetního období. Hlavní část práce se pak věnuje samotným testům na snížení hodnoty aktiv a jejich skupin. Je zde popsáno kdy musejí být impairment testy prováděny, jak se určí velikost ztráty ze snížení hodnoty, i jaké jsou možnosti zrušení této ztráty. V samotném závěru je rozebrán impairment test skutečné účetní jednotky.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses