Stanovení hodnoty společnosti Choceňské mlékárny, a.s. - Ptáčková, Blanka (2014)
Cílem této práce je stanovení hodnoty společnosti Choceňská mlékárna s.r.o. k 30. 4. 2014. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí -- teoretické a praktické. Teoretická část čtenáře seznamuje metodikou oceňování podniků, v praktické části aplikujeme tyto poznatky při stanovení hodnoty oceňované firmy. Při samotném oceňování je nejprve provedena strategická analýza (analýza mikrookolí a makrookolí). Dále je zde zhodnoceno zdraví podniku pomocí finanční analýzy. Na základě těchto analýz je firma shledána zdravou, a proto je oceněna pomocí výnosové metody (FCFF). V dalším kroku je vytvořen finanční plán jako podklad pro výnosové ocenění. Na závěr práce je provedeno samotné ocenění, na jehož konci je stanovena hodnota podniku celkem a také hodnota vlastního kapitálu.