Stanovení hodnoty společnosti Choceňské mlékárny, a.s. - Ptáčková, Blanka; Scholleová, Hana, 1964-; Čámská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této práce je stanovení hodnoty společnosti Choceňská mlékárna s.r.o. k 30. 4. 2014. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí -- teoretické a praktické. Teoretická část čtenáře seznamuje metodikou oceňování podniků, v praktické části aplikujeme tyto poznatky při stanovení hodnoty oceňované firmy. Při samotném oceňování je nejprve provedena strategická analýza (analýza mikrookolí a makrookolí). Dále je zde zhodnoceno zdraví podniku pomocí finanční analýzy. Na základě těchto analýz je firma shledána zdravou, a proto je oceněna pomocí výnosové metody (FCFF). V dalším kroku je vytvořen finanční plán jako podklad pro výnosové ocenění. Na závěr práce je provedeno samotné ocenění, na jehož konci je stanovena hodnota podniku celkem a také hodnota vlastního kapitálu.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses