Analýza implementácie projektu SEPA - Bachleda, Jozef; Schlossberger, Otakar, 1958-; Leová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cieľom práce je popis a analýza európskej integrácie v rámci platobného styku Európskej Únie, s hlavným zameraním na projekt SEPA a jeho platobné nástroje. Práca sa v prvej časti venuje otázkam legislatívy, všeobecnej charakteristike, cieľom a výhodám projektu, inštitúciám zodpovedným za implementáciu a koordináciu projektu, zúčtovacím systémom v EÚ a štandardizácii jednotlivých platobných nástrojov. V analytickej časti práce sú popísané a analyzované ekonomické dopady projektu a jednotlivé platobné nástroje SEPA a ich implementácia do vnútroštátnych platobných systémov v členských krajinách EÚ. Posledná časť práce sa zaoberá otázkami zavedenia projektu SEPA na Slovensku.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses