Geoinformační technologie - Maleňák, Josef (2014)
Předmětem bakalářské práce je popis a charakteristika vybraných geoinformačních technologií. V teoretické části jsou definovány pojmy geoinformatika a geoinformační technologie. Následuje popis specifických vlastností zvolených technologií a jejich možnosti využití. Praktická část se zabývá geoportálem Středočeského kraje. Je popsána funkcionalita a uživatelské rozhraní aplikací umístěných na tomto portálu včetně návrhu možných rozšíření. V závěru práce jsou klasifikovány jednotlivé faktory ovlivňující tento portál pro potřeby SWOT analýzy. Hlavním cílem práce je seznámit čtenáře s geoinformačními technologiemi a mapovými aplikacemi konkrétního geoportálu.