Geoinformační technologie - Maleňák, Josef; Palovská, Helena, 1959-; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Předmětem bakalářské práce je popis a charakteristika vybraných geoinformačních technologií. V teoretické části jsou definovány pojmy geoinformatika a geoinformační technologie. Následuje popis specifických vlastností zvolených technologií a jejich možnosti využití. Praktická část se zabývá geoportálem Středočeského kraje. Je popsána funkcionalita a uživatelské rozhraní aplikací umístěných na tomto portálu včetně návrhu možných rozšíření. V závěru práce jsou klasifikovány jednotlivé faktory ovlivňující tento portál pro potřeby SWOT analýzy. Hlavním cílem práce je seznámit čtenáře s geoinformačními technologiemi a mapovými aplikacemi konkrétního geoportálu.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses