Ekonomická analýza sportovního areálu Špičák - Pachlová, Monika (2014)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou sportovního a lyžařského střediska na Špičáku. Provoz areálu zkoumá nejen z hlediska ekonomických faktorů, ale popisuje i historii vzniku, zabývá se činnostmi marketingu, zhodnocuje provedenou SWOT analýzu a opomenuty nejsou ani výsledky finanční analýzy. V závěru je provedeno srovnání s vybranými konkurenčními středisky za pomoci řady nástrojů, jakými jsou např. Ski Cost Index či kategorizace lyžařských středisek. Hlavním cílem práce je zhodnocení areálu jako samostatně fungující jednotky a zároveň jeho porovnání s nejbližšími konkurenty.