Ekonomická analýza sportovního areálu Špičák - Pachlová, Monika; Kotáb, Jiří; Špaček, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou sportovního a lyžařského střediska na Špičáku. Provoz areálu zkoumá nejen z hlediska ekonomických faktorů, ale popisuje i historii vzniku, zabývá se činnostmi marketingu, zhodnocuje provedenou SWOT analýzu a opomenuty nejsou ani výsledky finanční analýzy. V závěru je provedeno srovnání s vybranými konkurenčními středisky za pomoci řady nástrojů, jakými jsou např. Ski Cost Index či kategorizace lyžařských středisek. Hlavním cílem práce je zhodnocení areálu jako samostatně fungující jednotky a zároveň jeho porovnání s nejbližšími konkurenty.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses