Analýza príjmov českých futbalových klubov - Vrábeľ, Tomáš (2014)
Diplomová práca "Analýza príjmov českých futbalových klubov" je podrobne venovaná rozboru nelichotivej finančnej situácií českých prvoligových klubov. Cieľom je identifikácia príčiny strát futbalových obchodných spoločností a predstavenie možností riešenia tohto problému. Aplikačná časť sa tak rozdeľuje na dve hlavné kapitoly. Kvantitatívna časť sa venuje finančnej analýze každého z mužstiev a detailnému rozboru ich príjmov v dlhodobom časovom horizonte, počínajúc sezónou 2003/04. Kvalitatívna časť má za úlohu nájsť riešenia stratového hospodárenia českých klubov pomocou analýzy funkčných príkladov aplikovaných v iných európskych krajinách.