User Experience a využitie poznatkov kognitívnej vedy - Blšáková, Daniela (2014)
Táto bakalárska práca sa zaoberá kognitívnou psychológiou a jej využitím pri tvorbe webových stránok. Práca je rozdelená do dvoch častí. Teoretická časť vysvetľuje pojem a vznik kognitívnej psychológie, upriamuje sa na ľudské procesy a ich aplikovanie na webové stránky. V práci sú zmienené pojmy user experience a usability testing. Praktická časť sa venuje vzniku domovskej stránky vytvorenej na základe uvedených princípov a podrobne popisuje dôvod umiestnenia jednotlivých elementov na stránke. Kvalita návrhu je overená usability testom.