Vliv rekodifikace soukromého práva na společnost s ručením omezeným - Koláčková, Ivana; Müllerová, Libuše, 1945-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem diplomové práce je porovnat úpravu společnosti s ručením omezeným před rekodifikací soukromého práva a po ní. Práce je zaměřena především na účetní souvislosti. První kapitola je věnována samotné rekodifikaci, jejím důvodům a základním zásadám. V druhé části jsou popsány důležité termíny vážící se ke změně legislativy. Následující kapitoly již popisují konkrétní změny a jejich zachycení v účetnictví. V závěru práce je zhodnocen vliv rekodifikace na společnost s ručením omezeným. Celkově nová legislativa nijak drasticky nemění právní úpravu obchodních korporací. Nově jim však ponechává mnohem větší volnost při rozhodování o sobě samých. Mnohem více pravomocí, ale i odpovědnosti je koncentrováno do rukou jejich statutárních orgánů.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses