Komunikace v prostředí internetu - Chadima, Antonín (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou komunikace v prostředí internetu. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, a to: internet, komunikace, média, informace a sociální sítě. Praktická část práce kriticky reflektuje problematiku, která se týká komunikace v prostředí internetu. Tato reflexe se soustředí na absenci řeči těla v internetové komunikaci a také na rozšiřování univerzalismu mezi internetovými uživateli. Dále jsou v této části zkoumána rizika, která jsou spojena s komunikací na sociálních sítích. Na základě této kritické reflexe je provedena analýza SWOT, jejíž výsledky prezentuje závěrečná část této práce. Závěr práce se soustředí na návrhy opatření, které by mohly zmírnit rizika vznikající při komunikaci přes internet.