Warehouse Management Systémy a jejich přínos pro řízení logistických procesů - Feshyna, Olga (2014)
Tato práce se komplexně zabývá problematikou logistických procesů a automatizovaných skladovacích systémů. Cílem práce je posoudit přínosnost WMS. Tato přínosnost je demonstrována na přikladu společnosti ACCOM, kde je pomocí kvalitativních a kvantitativních nástrojů prokázáno, že díky WMS je analyzovaná společnost schopná plnit náročná kritéria sledovatelnosti potravin vyžadovaná EU a s maximální efektivitou vykrývat zakázky zahraničních obchodních řetězců a tím tak minimalizovat skladové ztráty. Lze konstatovat, že se systém WMS v dnešní době stává nedílnou součástí skladového hospodaření, zejména pro velkoobchodní společnosti se specifickými požadavky. V případě analyzované společnosti se jedná o rychloobrátkové zboží, u kterého se sledují především záruky. I přes vysoké požadavky, související s oblastí podnikání společnosti ACCOM Czech, se dá implementaci WMS v analyzované společnosti označit za přínosnou.