Warehouse Management Systémy a jejich přínos pro řízení logistických procesů - Feshyna, Olga; Jirsák, Petr; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato práce se komplexně zabývá problematikou logistických procesů a automatizovaných skladovacích systémů. Cílem práce je posoudit přínosnost WMS. Tato přínosnost je demonstrována na přikladu společnosti ACCOM, kde je pomocí kvalitativních a kvantitativních nástrojů prokázáno, že díky WMS je analyzovaná společnost schopná plnit náročná kritéria sledovatelnosti potravin vyžadovaná EU a s maximální efektivitou vykrývat zakázky zahraničních obchodních řetězců a tím tak minimalizovat skladové ztráty. Lze konstatovat, že se systém WMS v dnešní době stává nedílnou součástí skladového hospodaření, zejména pro velkoobchodní společnosti se specifickými požadavky. V případě analyzované společnosti se jedná o rychloobrátkové zboží, u kterého se sledují především záruky. I přes vysoké požadavky, související s oblastí podnikání společnosti ACCOM Czech, se dá implementaci WMS v analyzované společnosti označit za přínosnou.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses