Mýtný systém v Polsku - Jakeš, Petr (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá mýtným systémem v Polsku. V teoretické části jsou popsány způsoby zpoplatnění dopravní infrastruktury. Jsou vysvětleny technologie používané pro elektronický výběr poplatků, jejich výhody a nevýhody. V hlavní části jsou podrobněji analyzovány hlavní dopravní komunikace a způsoby jejich zpoplatnění. Na závěr je zhodnocena interoperabilita polského mýtného systému se systémy v sousedních zemích. Úroveň interoperability je hodnocena jako poměrně vysoká s možným zlepšením do budoucna.