Investiční pobídka pro společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o., se zaměřením na nezaměstnanost - Strýček, Jakub (2014)
Bakalářská práce se zabývá fiskální efektivitou udělené investiční pobídky, jejím dopadem na trh práce ve smyslu změny krajské nezaměstnanosti a její kvalitativní struktury. Výsledná neefektivita je komparací hodnot vzešlých z modelu Ministerstva průmyslu a obchodu, a modelu, který byl vytvořen k účelu této práce. Cíle práce jsou naplněny pomocí výpočtu přidané hodnoty pobídkou zaměstnaných do státního rozpočtu, vzhledem ke skutečným fiskálním výdajům. Na efektivitu usuzujeme vytvořením abstraktní situace, kdy pobídka nebyla poskytnuta.