IT podpora výhradního pojišťovacího agenta - Havránek, Jiří (2014)
Bakalářská práce se zabývá tématem IT podpory výhradního pojišťovacího agenta. Cílem práce je identifikace obchodních procesů výhradního pojišťovacího agenta a analýza jejich podpory informačními technologiemi. K dosažení cíle bylo nezbytné definovat vybraného pojišťovacího zprostředkovatele a specifikovat jeho obchodní činnost. Dále došlo k analýze obchodních procesů dle metodiky MMABP. U obchodních procesů byla analyzována informační potřeba. Na základě těchto skutečností byla definována metodika, podle níž je naplněn cíl bakalářské práce. Přínosem práce je charakterizování současného stavu IT podpory výhradního pojišťovacího agenta v konkrétní pojišťovací společnosti.