Ekonomická analýza podniku - Diblík, Michal; Klečka, Jiří, 1966-; Macháček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Hlavním cílem diplomové práce je vypracování ekonomické analýzy společnosti LUKROM, spol. s.r.o. pro období let 2008 - 2012. V první části práce jsou teoreticky vymezeny a vysvětleny pojmy a nástroje ekonomické analýzy, které jsou užity v druhé části práce při vlastní analýze společnosti. Po seznámení čtenáře se společností a její činností je provedena analýza odvětví, v němž se společnost realizuje, analýza dodavatelsko-odběratelských vztahů a struktury tržeb společnosti. Dále pak rozbor účetních výkazů společnosti, zhodnocení dodržování bilančních pravidel, analýza poměrových ukazatelů, rozklad ROE a výpočet EVA. Na společnost budou aplikovány vybrané bankrotní a bonitní modely a jejich výstupy porovnány s ratingovým ohodnocením úvěrující banky. V rámci dostupných průběžných finančních dat bude nastíněn vývoj podniku pro rok 2013. Zhodnocen bude také vývoj konsolidačního celku, jehož je LUKROM spol. s.r.o. členem. Celá skupina je srovnána s podobně zaměřeným podnikatelským uskupením. Práce je zakončena SWOT analýzou a shrnutím zjištěných poznatků.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses