Analýza vývoje objemu a struktury výdajů na konečnou spotřebu v České republice - Paul, Miroslav (2014)
Tato práce se zabývá analýzou vývoje objemu a struktury konečné spotřeby. Teoretická část definuje HDP a konečnou spotřebu, seznámí s metodikou ESA 1995 a klasifikací CZ-COICOP. V analýze je postupně řešen vývoj HDP, vývoj objemu a struktury výdajů na konečnou spotřebu v letech 2000 - 2012. Největší prostor je věnován struktuře výdajů na konečnou spotřebu domácností. Postupně jsou zpracovávány jednotlivé oddíly výdajů na konečnou spotřebu domácnosti ve sledovaném období a vyvozovány závěry z jejich časového vývoje.