Automatizované testování s využitím nástroje HP Quick Test Professional - Malý, Michal (2014)
Tato práce se zabývá testováním softwaru a jeho možnou automatizací a porovnává klady a zápory automatizovaného testování s manuálním testováním. V rámci automatizovaného přístupu je představen nástroj pro automatizované testy HP QuickTest Professional (HP QTP). Hlavním cílem je analýza výhodnosti použití toho nástroje v podmínkách reálného projektu na základě předem definovaných kritérií. V teoretické části představuji základní pojmy spadající do oblasti testování softwaru a zařazuji testování do procesu vývoje softwaru. Následuje porovnání manuálního a automatizovaného přístupu k testování softwaru a představení nástroje pro automatizované testy HP QTP. Praktická část má za úkol analyzovat výhodnost automatizace prostřednictvím nástroje HP QTP na reálném projektu dle definovaných kritérií a doporučit za jakých podmínek se automatizace v tomto případě vyplatí. V rámci praktické části je také vytvořena příručka popisující základní funkcionalitu HP QTP, která je předvedena na příkladech. Příručka, která je zároveň výstupem této práce, má testerům pomoci rychleji pochopit práci s tímto nástrojem a tím i lépe naplánovat proces automatizace testů.