Automatizované testování s využitím nástroje HP Quick Test Professional - Malý, Michal; Buchalcevová, Alena, 1958-; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zabývá testováním softwaru a jeho možnou automatizací a porovnává klady a zápory automatizovaného testování s manuálním testováním. V rámci automatizovaného přístupu je představen nástroj pro automatizované testy HP QuickTest Professional (HP QTP). Hlavním cílem je analýza výhodnosti použití toho nástroje v podmínkách reálného projektu na základě předem definovaných kritérií. V teoretické části představuji základní pojmy spadající do oblasti testování softwaru a zařazuji testování do procesu vývoje softwaru. Následuje porovnání manuálního a automatizovaného přístupu k testování softwaru a představení nástroje pro automatizované testy HP QTP. Praktická část má za úkol analyzovat výhodnost automatizace prostřednictvím nástroje HP QTP na reálném projektu dle definovaných kritérií a doporučit za jakých podmínek se automatizace v tomto případě vyplatí. V rámci praktické části je také vytvořena příručka popisující základní funkcionalitu HP QTP, která je předvedena na příkladech. Příručka, která je zároveň výstupem této práce, má testerům pomoci rychleji pochopit práci s tímto nástrojem a tím i lépe naplánovat proces automatizace testů.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses