Navrhněte a realizujte webový portál učitele - Kokeš, Petr (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na téma tvorby webových stránek na zakázku. Dle zadaných požadavků je analyzováno současné prostředí webových stránek jak z pohledu webové aplikace, tak z pohledu serverového prostředí. Ke správnému vývoji aplikace nechybí ani rozsáhlá analýza současných vývojových webových trendů. Cílem bakalářské práce je navržení a vytvoření funkčního webového portálu na základě závěrů výše zmíněných analýz. Tento cíl -- vytvoření webového portálu -- je dosažen na-programováním aplikace pomocí frameworku CodeIgniter. V analýze jsem se věnoval roz-boru, jak která webová technologie funguje a jaká je její hlavní myšlenka použití. Zhodnocení zadaných požadavků a porovnání všech výhod frameworků či redakčních systémů mě vede k rozhodnutí použít framework "Codeigniter". Přínosem bakalářské práce je realizace webové aplikace s funkcí vzdálené off-line administrace pomocí desktopové aplikace. To vše je doplněno uživatelskou příručkou.