Srovnání kojenecké úmrtnosti v zemích EU - Prokešová, Monika; Langhamrová, Jitka, 1958-; Dotlačilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato bakalářská práce pojednává o vývoji kvocientu kojenecké, novorozenecké a časné novorozenecké úmrtnosti v jednotlivých členských státech Evropské unie v období 1960 -- 2012. V teoretické části jsou nejprve vymezeny základní ukazatele kojenecké úmrtnosti a změny definice týkající se živě a mrtvě narozeného dítěte, které měly vliv na vývoj úmrtnosti do 1 roku zejména v České republice. V analytické části této práce bude detailněji zkoumán kvocient kojenecké úmrtnosti a to s ohledem na jednotlivá pohlaví. Primárním zdrojem dat bude databáze Eurostatu. Kvocient kojenecké úmrtnosti v jednotlivých evropských zemích bude porovnáván se standardem EU. Podrobněji bude analyzována Česká republika, kde bude věnována pozornost mimo jiné i úmrtnosti novorozenců podle porodní hmotnosti.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses