Analýza procesu ve vybrané společnosti a identifikace potenciálů pro jeho zlepšení - Lysáček, Jakub (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na procesní řízení vybrané výrobní firmy. Hlavním cílem práce je analýza vybraného prioritního procesu a následně identifikace potenciálu pro jeho zlepšení. Dílčí cíle práce jsou rešerše zdrojů na témata související s analýzou potenciálu zlepšení podnikových procesů, vytvoření mapy procesů a stanovení kritérií pro výběr prioritního procesu a v neposlední řadě návrh způsobu realizace identifikovaného potenciálu zlepšení. V první části práce jsou teoreticky vymezeny základní pojmy týkající se procesů, modelování procesů a potenciálu zlepšení. Druhá část práce je zaměřena na představení výrobní firmy, její organizační struktury, strategických cílů a informačního systému. Ve třetí části jsou identifikovány firemní procesy, které jsou následně podrobeny analýze založené na metodě reálného potenciálu zlepšení. Tuto část uzavírá zpracování snímkovacích tabulek pro jeden vybraný proces a jejich následné vyhodnocení. Ve čtvrté části jsou navrženy činnosti pro odstranění limitů omezujících dosažení reálného potenciálu zlepšení. Hlavním přínosem práce je aplikace teoretického postupu na reálné výrobní firmě. Dále také identifikace slabých míst v prioritním procesu a navržení takových činností, která tato slabá místa odstraní.