Analýza a návrh řešení správy dokumentace - Hušek, Jiří (2014)
Hlavním předmětem bakalářské práce je analýza současného stavu toku dokumentace v české pobočce velké firmy zabývající se výrobou kolejových vozidel. Součástí je také nově nevrhnuté řešení, které by mělo snížit náklady a ušetřit čas pracovníků v této firmě. Hlavním cílem je navrhnout takové řešení, které v budoucnu sníží náklady oproti stávajícímu chodu dokumentů. Mělo by být ekonomické, splňovat všechny požadavky organizace a podobně náročné, jak hardwarově, tak i na obsluhu. Práce popisuje stávající systém dokumentace, která je spojená s výrobními procesy ve firmě. Dále definuje nejdůležitější skupiny dokumentů, které jsou určeny pro výrobu a procesy jednotlivých oddělení. Na základě této analýzy je navrhnut komplexní ERP systém pro správu a řízení výroby, který je spojen se správou dokumentace (Dokument Management Systém -- DMS) založený na WORKFLOW a rovněž i systém správy životního cyklu výrobků( Produkt LifeCycle management -- PLM). Dále pak zvětšení výbavy kontrolorů o tablety a najmutí administrátora tisku. Práce je rozdělena do pěti hlavních kapitol. První kapitola obsahuje teoretické základní pojmy, které jsou spojeny s problematikou správy dokumentů, druhá kapitola popisuje analyzovaný podnik, samotné typy dokumentů a prostředí, ve kterém se dokumenty vyskytují a jsou v něm vytvářeny. Třetí kapitola analyzuje samotné procesy toku dokumentů jednotlivých oddělení, která se týkají samotné výroby. Čtvrtá kapitola popisuje současný stav, jeho nedostatky a v páté kapitole je popisován návrh řešení.