Platformě nezávislé aplikační rozhraní na architektuře REST. - Herma, Tomáš (2014)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou webové aplikace, RESTového API, knihovny pro práci s API pro platformu Android a iPhone a ukázkové aplikace na tyto dvě platformy. Práce se v první části zabývá analýzou současného trhu aplikačních rozhraní. V druhé části jsou popsány zvolené technologie a samostatná tvorba a implementace.