Trh práce, ekonomická aktivita a neaktivita v ČR z pohledu genderu - Brotánková, Petra; Fučíková, Simona; Cséfalvaiová, Kornélia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem bakalářské práce je analýza trhu práce v České republice v období 1993 -- 2012 z pohledu genderu a nastínění možných řešení pro sladění rodinného a pracovního života. Práce se skládá ze dvou hlavních částí. Teoretická část se zaměřuje na definici základních pojmů spojených s trhem práce a problematikou genderu, jako je sladění rodinného a pracovního života nebo diskriminace. Analytická část je postavena převážně na datech z Českého statistického úřadu a dělí se do několika kapitol. Základem je ekonomická neaktivita a aktivita, a ta je dále rozdělena na zaměstnanost a nezaměstnanost. Nejen tyto ukazatele jsou vyjádřeny pomocí časových řad znázorňujících vývoj za posledních dvacet let.
Vedoucí práce: Simona Fučíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses