Volný pohyb pracovních sil v EU - Tůmová, Tereza; Poláková, Olga, 1944-; Štípek, Vladimír, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá volným pohybem pracovních sil v rámci zemí Evropské unie. První kapitola definuje pracovní mobilitu, její členění a okolnosti, které pracovní mobilitu ovlivňují. Druhá kapitola shrnuje vývoj pracovní migrace v České republice (resp. v Československu) v průběhu 20. století až po začlenění České republiky do Evropské unie. V rámci třetí kapitoly je vymezen legislativní rámec, prostřednictvím něhož se mobilita pracovních sil v Evropské unii realizuje, a jsou představeny současné trendy převládající na evropském trhu práce. Čtvrtá kapitola přibližuje mobilitu české pracovní síly a shrnuje reálné dopady pracovní migrace na český trh práce. V závěru jsou shrnuty poznatky, kterých bylo dosaženo.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses