Komparácia operačných programov pre rozvoj ľudských zdrojov a zamestnanosti v ČR a na Slovensku - Bajanová, Anna (2014)
Táto bakalárska práca sa zaoberá oboznámením sa s operačnými programami v Českej republike a na Slovensku v minulom a súčasnom období. V úvodnej časti sa zameriavam na minulé obdobie 2007-2013 v ČR a na Slovensku, kde popisujem aké operačné programy existovali, ich rozdelenie podľa jednotlivých cieľov a krátka charakteristika. V ďalšej časti sa zameriavam na súčasné obdobie 2014-2020 v ČR a na Slovensku, kde si všímam zmeny oproti predchádzajúcemu obdobiu so zameraním na Dohodu o partnerstve. Ďalej som sa venovala Operačnému programu Ľudské zdroje a zamestnanosť v ČR na obdobie 2007-2013, a Operačným programom Zamestnanosť v ČR na obdobie 2014-2020. Ku koncu práce som sa venovala Operačnému programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia na Slovensku na obdobie 2007-2013 a Operačným programom Ľudské zdroje, zamestnanosť a inklúzia na Slovensku na obdobie 2014-2020. V závere práce som vytvorila tabuľky so stručným a prehľadným porovnaním operačných programov pre rozvoj zamestnanosti pre minulé obdobie v ČR a na Slovensku, a taktiež pre súčasné obdobie v ČR a na Slovensku.